Kávézás a barinőkkel

Nagyon nagy szerencse az, ha valakinek van egy olyan barátja, akire bármikor, bármilyen körülmények között számíthat, legyen az öröm, vagy bánat, baráti segítségnyújtás, esetleg lelki segítségadás.

Én olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy több nagyon jó barátnőm is van, akik támogatnak, felvidítanak, segítenek, ha szükségem van rá. Természtesen ez kölcsönös, rám is számíthatnak bármilyen körülmények között.

Barátnőim között van, akivel már óvodás koromtól szoros szálak fűznek össze, van, akire középiskolás korom óta számíthatok, és van olyan, akivel a barátság munkahelyemen kötődött.

Gyakran összegyűlünk szabadidőnkben barátnőimmel. Ilyenkor nagyokat sétálunk, előfordul, hogy túrázunk, kirándulunk. Szeretünk együtt vásárolni, vagy csak kirakatokat nézegetünk. Ha szükséges lelki tanácsokat adunk egymásnak, esetleg közösen sütünk, főzünk, kerti munkákat végzünk, van úgy, hogy a gyerekek nevelésében segítünk.

Minden együtt töltött idő nagyon kedves számomra, de leginkább azt kedvelem, amikor leülünk kávézni, legyen az egy kávézóban, vagy valamelyikünk teraszán, esetleg egyikünk kertjében, vagy az erdő szélén, mező közepén.

Sokszor elgondolkodtam azon, hogy mi az oka annak, hogy ennyire imádunk együtt kávézni. Azt hiszem, hogy a kávé ízének szeretete nem a megfelelő magyarázat. Úgy vélem, hogy maga a szertartás, ami vonzóvá teszi a kávézást. Ez magába foglalja a kávé elkészítését, ízesítését, az elfogyasztása közbeni beszélgetéseket. Erre van igazán szükségünk. A közösen eltöltött időre, az örömök, gondok megosztására.

Utolsó alkalommal kedvenc kávézónk teraszán gyűltünk össze. Szerettem volna egy közös fényképet készíteni okos telefonommal, de egy óvatlan pillanatban kicsúszott a kezemből, és elrepedt a kijelzője.

Azonnal tárcsáztam a xiaomi szervíz budapest telefonszámát. Munkatársai megnyugtattak, hogy futárszolgálatukon keresztül néhány napon belül cserélik a hibás alkatrészt.