A régi macem örömére

Nem olyan rég úgy kellett határoznom, hogy a jelenlegi munkám elvégzéséhez már nem elég az általam használt laptop, akkor sem, ha az egy nagyon szuper mac volt még mikor vettem, be kell szereznem egy új, fejlettebb változatot, mert már sajnos nem elégíti ki azokat az igényeket, amiket a munkám profi szintű elvégzése támaszt. Vettem tehát egy új gépet. De mit csináljak a régivel? Hiszen még teljesen jól működik, nincsen semmi problémája, valaki számára hatalmas örömet jelentene, csak nekem lett kevés a teljesítménye a munkámhoz.

Gondoltam rá, hogy elajándékozom. De nem igazán volt a szoros kapcsolatomban olyan ember akinek szüksége lett volna rá, és azért ennek a gépnek az értéke még igen jó ahhoz, hogy csak úgy odadobjam valakihez, aki aztán nem is fogja értékelni. Keresgéltem elég sokat ismerősök között, itt – ott, gyerekek körében, hátha esetleg valaki hasznát venné érettségi vagy egyetem előtt, de nem igazán találtam olyat, akinek oda tudnám adni és hasznát venné.

Ekkor hallottam az almabazar.hu oldalról, ahol állítólag használt apple termékeket vásárolnak fel és értékesítenek tovább olyan embereknek, akiknek szüksége van rá. Én őszintén mondom, hogy ennek annyira megörültem, hogy szinte azonnal meg is néztem, és tényleg, ott volt a tevékenység között a macbook felvásárlás.

Teljesen pontosan rátapintottak például az én helyzetemre, aki nem cserélte volna le a gépét, mert szerette, és jó helyen tudná továbbra is, és nagyon sajnálja, hogy egyszerre két gépen nem tud dolgozni, mert legszívesebben azt tenné, de nem lehet, viszont el se tudja helyezni jó helyre. Ők megveszik és megkeresik azt, akinél jó helyen lesz és szüksége van rá, ahol minden igényt maximálisan ki fog elégíteni. Semmi baja nincs ugyanis, csak hogy a technika amit nekem használnom kell túlfejlődött rajta. Meg is látogattam őket, és már meg is találták az új gazdáját a gépemnek. Nagyon örülök ennek a lehetőségnek.