A legszörnyűbb napom

Az ember az élete során számos alkalommal kerül nehéz helyzetbe, néha olyanba, amit egyáltalán nem is tud, hogyan oldjon meg. A kilátástalanság és tanácstalanság rajtam például nagyon nehezen uralkodik el, de tudom, hogy vannak emberek, akik ezt sokkal könnyebben elérik. Számos alkalommal találtam már olyan állapotban némely barátomat, hogy meghallgatva a problémát, szinte azonnal tudtam számára valamilyen ötletet mondani a megoldásra, de ő belül, amíg nem beszélgettünk teljesen tanácstalannak és megoldhatatlannak érezte a helyzetét.

Sosem gondoltam, hogy nem is olyan sok idő múlva én is el fogom érni ezt az állapotot. Történt ugyanis, hogy egy esős, borongós napon, az egyik barátnőm megkért, hogy munka után ugorjak el az anyukája számára egy pár dologért a város egyik üzletébe, én pedig miét is ne mondtam volna erre igent, hiszen nagyon szeretem őt is és az anyukáját is. Este volt csak kozmetikushoz időpontom, miért ne férne bele.

Igen ám, de idő közben, még elszállítottam a kért dolgokat a barátnőmhöz, elhagytam út közben valahol a bérletemet. Mondanom sem kell, hogy elindultam vissza megkeresni, hiszen azt gondoltam, még a kozmetikus előtt belefér, de aztán közlekedési káosz lett, és már sehogy sem értem volna oda időben, csak nagyon nagy csúszással, ezért szerettem volna szólni, hogy lemondjam az időpontot, vagy nagyon siessek, de elromlott a telefonom.

A kozmetikusom egyben nagyon jó barátom is, és mondanom sem kell, hogy fél óra késés után beestem hozzá zihálva és a könnyimmel küszködve, és ő csak annyit mondott kedvesen, tud egy nagyon jó xiaomi szerviz csapatot, megadja a számukat, majd felírta nekem az oldaluk nevét egy papírra. Másnap elmentem a kis csapathoz és hihetetlen gyorsan orvosolták a problémámat. A kozmetikus barátnőm pedig adott egy másik időpontot. Persze ha elengedem a bérlet kérdést és nem indulok el mindenáron megkeresni a lehetetlen sötét téli éjszakába minden máshogy alakult volna, de vannak ilyen helyzetek. A lényeg azt hiszem, hogy a befejezésük valami hasonló legyen.