Úszás után szépségszalon

Az úszásnak mindig szezonja van! Szerencsére ennek a sokrétűen jó hatású sportolási tevékenységnek minden évszakban teret adnak a kültéri és beltéri medencék. Mindenkiben rejtőzik egy sellő, aki a víz adta szabadságot és teljességet szeretné megélni, természetesen biztos úszástudással, de természetesen a kisebb termál medencékben való ücsörgés is jó alternatíva lehet.

Ezek az alkalmak a testnek és a léleknek is jót tesznek, a vízben való lubickolás ráadásul puhítja a bőrünket. A bőrre azonban nincs mindig jó hatással a klóros víz, így érdemes utána alaposan megtisztítani, akár radírozni is a bőrünket.

Egy kiadós áztatás után még egy szépségszalonba is be lehet térni egy manikűrre, pedikűrre, vagy arctisztításra, ártani biztosan nem fogunk vele magunknak. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy strandolás úszás előtt közvetlenül semmiképpen se tervezz kozmetikai kezeléseket! Egy túl közeli idejű gyantázás után a bőrbe sokkal hamarabb jutnak be kórokozók, a manikűr, pedikűr után is sokkal könnyebben kaphatunk el olyan bőrbetegségeket, amikről hallani sem akartunk. A nagyon klóros uszodai medencék természetesen pont ezek ellen a nemkívánatos kellemetlenségek ellen vannak, de jobb nem kockáztatni.

A klóros víz egyébként irritálja a sebeket, felületi bőrsérüléseket, tehát ezzel mindenképp számolnunk kell. Ha tartjuk az ajánlott sorrendet, miszerint első az uszoda, vízparti pihenés és csak második a szépülés, vagy a strandolás előtt legalább pár nappal térünk be kozmetikushoz, biztosan nem fognak minket meglepetések érni.