Szükség van-e profi fotósra az esküvőn? Igen.

Sok pár úgy gondolja, hogy a videó sokkal többet ad vissza az eseményből, mint a fénykép. Ez egyáltalán sincs így. Egy jól sikerült, spontán, őszinte képkocka sokszor ugyanazt tudja visszaadni, mint a filmkocka. Sokan mindkettőt szeretnék a nagy napon, mert ugye ezeket a kép és filmkockákat mindenki előszeretettel fogja visszanézni hónapok vagy évek múltán is. Bátran ki lehet jelenteni, ezen nem érdemes spórolni.

Több megkérdezett házaspár, akik nem kértek fel esküvői fotóst az események megörökítésére, utólag azt mondták, hogy bánják, hogy költséghatékonyabb esküvő érdekében lemondtak erről. Az esküvői fotós, videós fontossága, szükségessége sok pontban megmutatkozik egy ceremónia során. A polgári, majd templomi szertartás során megörökítésre kerül a gyűrűhúzás, a csók, a vendégek fogadása után a koccintás – ezeknél természetesen külön kéri a fotós a párt, hogy ne siessenek a jó kép érdekében. Az ebéd/vacsora és maga a buli tartogatja a legjobb pillanatokat. Sokan azt hiszik, ilyenkor már nincs szükség a fényképészre, holott ilyenkor készülhetnek el a legizgalmasabb és legemlékezetesebb fotók, melyeken a vendégek inkább részt vennének, minthogy folyton fotózzanak.

Helyet kap a spontaneitás, váratlan jeleneteknek lehetünk szemtanúi, megörökítésre vár a csokordobás, a torta felvágása, az első hitvesi csók, illetve egyéb szolgáltatók nyújtotta műsorok esetében pedig érdemes megörökíteni a jobbnál jobb feladatokat is, amelyek nem csak a házaspárról szólnak, hanem akár a násznépről is.