Első pillanatok – csodás képekben

Fotósként nemrégiben sikerült belecsöppennem egy új világba, és mondhatom, hogy teljesen magával is ragadott, beszippantott, többé biztosan nem fogok tudni szabadulni onnan. Viszonylag nagy szakmai tapasztalattal rendelkezem, hiszen több mint tíz éve lépdelek már a fotózás világában, de elsősorban esküvők fotózása, jegyesfotózás, portréfotózás, termék – és reklámfotózás ami eddig kitette munkám nagy részét.

Pár napja azonban megszületett a gyermekkori barátnőm várva várt kislánya, és megkértek, hogy látogassam meg őket otthonukban, és készítsem el a kislány és az újdonsült család első közös képeit.

Mit lehet ilyenkor tenni, mikor egy teljesen új világ, egy nagy feladat elénk tárja magát, hát elvállaltam a babafotózás megvalósítását. Egyébként is gondolkodtam azon, hogy ki kellene próbálnom új területeket, kellene egy kicsi izgalmat vinnem újra a fotózásba, mert kezdett kicsit rutinszerű lenni a munka. Hát tessék, szembe jött és kicsit megmondom őszintén, meg is evett a feladat.

Odaérkezve azzal szembesültem, hogy a csöppség nincs három kiló, és hát bizony sír. Ha éhes sír, ha sokat evett sír, ha fázik sír. És nálunk ezutóbbi volt a lényeg elsősorban. A kicsi a 30 fokos klíma alatt a kanapén annyira jól érezte magát, hogy mikor már meg mertem és tudtam fogni normálisan, el is aludt. Na ekkor éreztem én rá ennek az egész műfajnak a szépségére és izgalmára. Talán elfogultság nélkül mondhatom, hogy gyönyörű és bájos képek születtek a kisasszonyról. Fotóztuk tűlben, szoknyácskában, ruha nélkül, kicsi angyalszárnyakkal, és a szülőkkel együtt is a család legkisebb tagját.

Fantasztikus érzés volt, hogy amikor már megnyugodva, magabiztosan bántunk a csöppséggel, helyezgettük a kis fejecskéjét, a kezét, lábát, nyugodt maradt, együttműködött és még néhány mosollyal is megajándékozott bennünket. Azóta már volt négy babafotózásom, és biztos vagyok benne, hogy további kellékekkel és praktikákkal fogom fejleszteni magam, hogy a szakma legjobbjai közé sorolhassam egyszer magam. Hihetetlen érzés, hogy az újdonsült család, és a kis tündér első képeit én készíthettem el, és azt gondolom, ha majd 20-30 év múlva visszanézi ezeket a képeket, mosolyt és boldogságot fog csalni az arcára a tündéri képekből álló album.